Thursday, November 18, 2010

TÜRGI: Baklažaani salat (patlıcan salatası)

Selle salati juures kasutame täidetud baklažaanide valmistamisest üle jäänud baklažaani sisu, kuid salatit võib teha ka tervetest baklažaanidest.

Koostisained:
2 kooritud baklažaani
1 suur tomat
1 punane sibul
2-3 küüslauguküünt
1 tšilli
oliivõli
rohelist sibulat, peterselli
sidruni mahla
soola, musta pipart

Koori ja tükelda baklažaanid.   Raputa üle soolaga ning jäta umbes 20 minutiks seisma, et mõru mahl välja tuleks.

Haki tomat, sibulad ning tšilli väikesteks tükkideks.  Purusta küüslauk küüslaugupressiga või tükelda hästi peeneks.
Võta baklažaanitükid soolveest välja, kuivata ning prae oliivõliga kuni tükid on täiesti pehmed.   Lase jahtuda. Seejärel sega praetud baklažaan ning tükeldatud köögiviljad salatiks kokku.   Lisa maitse järgi soola, musta pipart, sidruni mahla ning oliivõli.

No comments:

Post a Comment