Friday, November 12, 2010

TÜRGI: Läätsesupp bulguriga (bulgurlu mercimek çorbası)

Läätsesupid on Türgis väga levinud.   Näiteks on alljärgnev supp pea kõigi restoranide menüüs.   Eriti mõnus on sellist suppi süüa külmadel ja niisketel talveõhtutel.


Koostisained:
1/2 klaasi punaseid läätsesid
1/2 klaasi bulgurit
1 sibul
6 küüslaugu küünt
2 tl tomatipastat
6-7 klaasi puljongit (sobivad puljongikuubikud)
2 tl kuivatatud piparmünti
2-3 tl punase pipra helbeid
musta pipart
1 tl riivitud sidrunikoort
soola
3 tl võid



Prae tükeldatud sibul ja küüslauk võis kuldpruuniks.   Lisa tomatipasta ja sega ühtlaseks.   Lisa bulgur, punased läätsed, puljong ning sool.   Keeda tasasel tulel umbes 30 minutit kuni läätsed on pehmed.   Nüüd on aeg lisada must pipar, punase pipra helbed, sidrunikoor ning kuivatatud piparmünt.   Keeda veel paar minutit. Ja ongi maitsev supp valmis!   Serveerida võib maitserohelise ning soovi korral ka hapukoore või naturaalse jogurtiga.

No comments:

Post a Comment