Friday, November 12, 2010

TÜRGI: Bulguriga täidetud piprad (bulgurlu biber dolmasi).

Türgis on levinud kõiksugused täidetud (dolma) köögiviljad.   Neid võib valmistada nii pliidi peal potis kui ka ahjus.   Minule näiteks maitsevad ahjus küpsenud köögiviljad paremini, kuid seekord, tingituna ahju puudumisest, valmistasin toidu poti sees.

Koostisained:
6 rohelist pipart
1/2 klaasi bulgurit
1 suur sibul
2 rohelist chillit
2 tomatit
rohelist sibulat, tilli
1 tl kuivatatud piparmünti
1 tl riivitud sidrunikoort
1/3 klaasi oliiviõli
soola, punast pipart (helbed)
vett


Kõigepealt valmista ette piprad.   Selleks tuleb kõigil pipardel "mütsid" pealt ära lõigata.   Need paneme hiljem täidetud pipardele peale tagasi.   Puhasta piprad seemnetest.



Prae osaga oliivõlist tükeldatud sibulad, roheline sibul ning chillid kuni sibul muutub kuldseks.   Seejärel lisa bulgur, tükeldatud tomatid, till, sidrunikoor, sool, punase pipra helbed ja piparmünt.   Prae veel mõni minut, siis lisa 1/2 klaasi vett ja hauta tasasel tulel kaane all kuni vesi on imendunud.
Nüüd täida piprad bulguri seguga.   Päris täis ei tohiks pipraid panna kuna bulgur võib veel paisuda.   Pane pipardele "kaaned" peale ning tõsta nad potti.   Kasuta sellist potti, kuhu piprad kenasti külg külje kõrvale pikali kukkumata ära mahuvad.   Vala potti nii palju vett, et piprad oleksid kolmandiku võrra veega kaetud.   Lisa järele jäänud oliivõli.   Kata pott kaanega ning lase toidul tasasel tulel pool tundi haududa.
Valimis pipraid võib serveerida naturaalse jogurti või hapukoorega.



No comments:

Post a Comment