Friday, March 18, 2011

HORVAATIA: Sealiha karbonaad mädarõikaga

Horvaatlaste kõige armastatuim liha on sealiha, seda eriti riigi põhja- ja idaosas.   Võib vabalt väita, et sealiha süüakse iga päev.

Koostisosad:
2 sealiha karbonaadi tükki
30 g mädarõigast
30 ml hapukoort
1 muna
jahu ja saiapuru paneerimiseks
soola, musta pipart
kuivatatud tilli, peterselli
praadimiseks õli ja võid

Klopi karbonaadi tükid lihahaamriga õhukeseks.   Seejärel määri mõlemad pooled soola, pipra ning maitseainetega kokku.   Väikses kausis sega segamini hapukoor ja mädarõigas.  Määri valmis segu karbonaadile (ühele küljele).


Ülejäänud segu võib hiljem kastmena toidu kõrvale serveerida!   Lase lihal natuke seista, et maised seguneksid.   Seejärel klopi lahti muna, seda kasutame liha paneerimisel.


Kasta liha eelnevalt munasegusse ning siis jahu-saiapuru segusse.   Aseta lihatükid eelnevalt kuumutatud rasvainega kaetud pannile.   NB!  Prae liha kõigepealt mädarõika kastmega kaetud küljelt!
Serveeri karbonaad keedetud või praetud kartuliga.


No comments:

Post a Comment