Thursday, March 17, 2011

HORVAATIA: Guljašš punase veiniga

Horvaatia põhjaosas on väga levinud toiduks guljašš, mis on siiamaile tulnud Ungarist.   Erinevad piirkonnad valmistavad guljašši natuke erinevalt, kuid põhilised koostisained on ikka samad.

Koostisained:
250 g loomaliha
2 suurt sibulat
punane paprika
10 pisikest kartulit
2 puljongikuubikut
200 ml tomatipüreed
250 ml punast veini
1 tl pruuni suhkrut
loorberilehti, kuivatatud peterselli, tilli
musta ja punast pipart (paprika), soola
praadimiseks oliiviõli

Tükelda loomaliha keskmise suurusega kuubikuteks.


Vala potti natuke oliiviõli ning pruunista loomaliha tükid õlis.



Seejärel lisa potti tükeldatud sibul ning paprika.  Prae veel natuke.   Lisa potti tomatipüree ning vees lahustatud puljongikuubikud.  Lase keema.  Lisa loorberilehed ning pruun suhkur.  Keeda madalal kuumusel ~ 20 minutit, aegajalt vett lisades.  Oluline on guljašši mitte liiga vedelaks jätta.  Nüüd on aeg kartulid potti panna.


Kui kartulid on pehmeks saamas, lisa vein ning maitseained.   Keeda veel mõned minutid ja guljašš ongi valmis!
Serveerida võib hapukoore või naturaalse jogurtiga.




No comments:

Post a Comment