Wednesday, February 8, 2012

INGLISMAA: Röstitud pardikints ingveri-muskaatkõrvitsa püreega (Duck legs with butter squash puree)

Inglased armastavad hästi süüa ja viimasel ajal kogub üha rohkem hoogu "british heritage" retseptide taaselustamine.  Inglased on väga uhked oma kohaliku ja värske tooraine üle.  Imporditud liha ja köögivilju praktiliselt ei leiagi.
Parti ei sööda Inglismaal ainult jõulude ajal.  Iga supermarketi lihaletist võib alati leida nii terve pardi kui ka erinevaid lõikeid.  Tavaliselt ollakse harjunud pardi rinnafileega, kuid kintsuliha on väga maitsev ja mahlane.

Koostisained:
Püree:
1 keskmise suurusega muskaatkõrvits
150 ml creme fraiche (või rõõskakoort)
1 tl riivitud ingverit
soola, musta pipart
Pardikints:
2 pardikintsu
50 g võid
soola
Apelsini-punasesõstra glasuur:
2 spl punasesõstra marmelaadi
1 tl riivitud apelsinikoort
50 ml apelsinimahla
50 ml kuiva sherrit
50 ml kanget kanapuljongit (või 1/2 puljongikuubikut)
musta pipart



Enne pannile panemist torgi kahvliga naha sisse augud, et üleliigne rasv välja voolaks ning nahk krõbedam tuleks.  Lisa kuumutatud pannile tükk võid.  Prae liha mõlemalt poolt kõrgel kuumusel paar minutit kuni nahk on pruunistunud.  Maitsesta soolaga.  Seejärel pane liha 200 C ahju umbes 15-20 minutiks.


Kõrvitsapüree jaoks tükelda muskaatkõrvits väikesteks tükkideks ning keeda pehmeks.  Pane keedetud kõrvits koos riivitud ingveri ja creme fraichega blenderisse ning püreesta.  Seejärel vala püree potti, lisa maitse järgi soola, pipart ning kuumuta keemiseni.
Glasuuri jaoks kuumuta pannil punasesõstra marmelaad koos natukese apelsinimahlaga.  Kui marmelaad on sulanud, lisa apelsinikoor ja ülejäänud mahl.  Lase tasasel tulel keeda.  Lisa järkjärgult sherri ja puljong.  Lase keeda kuni suur osa vedelikust on aurustunud ning pannile on jäänud suhteliselt paks kaste.  Maitsesta musta pipraga.


No comments:

Post a Comment