Horvaatlastele meeldivad väga igasugused küpsetised. Ahjupannkookide puhul on tegemist Slavoonia (Horvaatia kirdeosa) retseptiga.
Koostisained:
Taigen:
3 muna
250 g nisujahu
250 ml piima
250 ml vett
soola
praadimiseks oliiviõli
Täidis:
400 g kohupiima
300 ml hapukoort
2 muna
50 g purustatud sarapuupähkleid
120 g suhkrut
soola
Taigna jaoks klopi munad ja sool. Lisa kordamööda jahu ning vedelikke kuni taigen on piisavalt vedel ülepanni kookide jaoks.
Küpseta suured ülepannikoogid.
Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor, munad, pähklid ja suhkur. Sega kuni täidis on ühtlaselt õhuline.
Kui koogid on natuke jahtunud, hakkame neid kohupiimaseguga täitma. Selleks määri igale pannkoogile paks kiht segu ning seejärel keera kook rulli. Valmis rull tuleb panna eelnevalt rasvainega määritud küpsetusvormi.
Vala ülejäänud kohupiimasegu pannkoogirullidele ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Koostisained:
Taigen:
3 muna
250 g nisujahu
250 ml piima
250 ml vett
soola
praadimiseks oliiviõli
Täidis:
400 g kohupiima
300 ml hapukoort
2 muna
50 g purustatud sarapuupähkleid
120 g suhkrut
soola
Taigna jaoks klopi munad ja sool. Lisa kordamööda jahu ning vedelikke kuni taigen on piisavalt vedel ülepanni kookide jaoks.
Küpseta suured ülepannikoogid.
Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor, munad, pähklid ja suhkur. Sega kuni täidis on ühtlaselt õhuline.
Kui koogid on natuke jahtunud, hakkame neid kohupiimaseguga täitma. Selleks määri igale pannkoogile paks kiht segu ning seejärel keera kook rulli. Valmis rull tuleb panna eelnevalt rasvainega määritud küpsetusvormi.
Vala ülejäänud kohupiimasegu pannkoogirullidele ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
No comments:
Post a Comment