Saturday, December 11, 2010

TÜRGI: Bulguri pilaaf (Bulgur pilavı)

Türgis on väga levinud toiduks igasugused riisi ja bulguri pilaafid.   Seekord valmistasin enda lemmiku - bulguri pilaafi tomatipastaga.
Koostisained:
1 suur sibul
6 küüslaugu küünt
1 suur tomat
1 porgand
1 spl piprapastat
2 spl tomatipastat
2 puljongikuubikut
2 klaasi bulgurit
4 klaasi vett
50 ml oliiviõli
maitse järgi soola, musta pipart
kaunistuseks rohelist sibulat, peterselli


Prae oliiviõlis väikeseks tükeldatud sibul, küüslauk ja porgand.   Lisa tomati- ja piprapasta ning puljongikuubikud.   Sega läbi, et kõik ained korralikult seguneksid.


Lisa potti 2 klaasi bulgurit ning 4 klaasi vett.


Sega segamini ning jäta tasasele tulele kaane alla niikauaks podisema kuni vesi on imendunud.  Lisa tükeldatud tomat, sool, pipar, soovi korral roheline sibul ning petersell ja jäta veel 10 minutiks kaane alla seisma.
Hea nipp on poti kaas enne poti peale panemist käterätikusse mässida - nii ei tilgu kondensaatvesi potti, vaid koguneb käterätiku sisse.
Serveeri bulguri pilaafi hapukoore või naturaalse jogurtiga.

Tuesday, December 7, 2010

TÜRGI: Suvikõrvitsa kotletid (Müchver)

Suvikõrvitsa kotlettide jaoks vajad järgmisi toiduaineid:

4 keskmist suvikõrvitsat
1 sibul
suurem punt tilli, peterselli
3 muna
150 g feta (või taolise strutkuuriga) juustu
1 klaas jahu
soola, musta pipart
praadimiseks oliiviõli



Kõigepealt riivi suvikõrvitsad ning jäta soolaga maitsestatult ~ 15 minutiks seisma, et liigne vedelik välja valguks.  Enne kasutamist pigista suvikõrvitsatest vedelik välja.
Sega suures kausis segamini riivitud suvikõrvits, hakitud sibul, till, petersell, 3 muna ning murendatud feta juust. Lisa must pipar ning jahu.   Sega ühtlaseks massiks.


Neid kotlette pole tarvis eelnevalt vormida, vaid saab otse lusikaga õli sisse tõsta.  Kuumuta potis praadimiseks mõeldud oliiviõli.   Kui õli on piisavalt kuum, tõsta supilusikaga tainas potti.   Jälgi, et kotlettidel oleks potis piisavalt ruumi ning nad omavahel kokku ei haakuks.  Prae kotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveerida võib hapukoore või hapukoore-küüslaugu kastmega.